Шон Пен се страхува за живота си заради интервюто с Ел Чапо
Шон Пен се страхува за живота си заради интервюто с Ел Чапо / БГНЕС

Актьорът Шон Пен заяви, че интервюто му с наркотрафиканта Хоакин Гусман - Ел Чапо не е помогнало на мексиканските власти за залавянето на престъпника.

В началото на месеца мексиканските власти успяха да заловят Гусман, който избяга от затвор в страната юли миналата година. Ел Чапо е считан за един от най-влиятелните наркотрафиканти в Мексико и света.

Шон Пен не съжалява за тайното интервю с наркобарона беглец от затвора

След ареста му стана ясно, че актьорът Шон Пен е успял да вземе ексклузивно интервю от наркобарона, докато последният се е криел от властите. Мексиканската прокуратура след това заяви, че срещата на Пен е помогнала да се установи местонахождението на Гусман.
Пен заяви, че се притеснява за живота си, тъй като от наркокартела на Ел Чапо - "Синалоа", могат да сметнат, че е помогнал за разследването. За това Пен обвинява мексиканските власти.

Шон Пен интервюирал наркобарона беглец от затвора Ел Чапо в джунглата

Последните успяха да се доберат до наркобарона седмици след интервюто на Пен в начолото на октомври. „Мексиканското правителство беше унизено от факта, че някой го е открил преди тях. А ние всъщност не го открихме. Отправихме покана за срещата чрез контакт", обясни Пен.

Освен това, известният актьор каза, че журналистическата мисия на интервюто, което беше публикувано в сп.„Ролинг Стоун" не е изпълнена.

Заловиха най-търсения наркобарон - Ел Чапо

Той се е надявал с това интервю ще мога да започна дебат относно политиката на САЩ спрямо наркотиците. Поставяме целия фокус и харчим парите си за залавянето на един човек, а още на следващия ден се появява друг, обясни Пен.

Задачата си Пен смята, че не е изпълнил, а идеята му била пренебрегната заради шума след ареста на Ел Чапо.

Източник: БГНЕС