Шон Пен не съжалява за тайното интервю с наркобарона беглец от затвора
Шон Пен не съжалява за тайното интервю с наркобарона беглец от затвора / БГНЕС

Известният американски актьор Шон Пен заяви, че не съжалява за решението си да вземе тайно интервю от укриващия се доскоро от правосъдието наркобарон номер едно на Мексико Хоакин "Ел Чапо" Гусман.

Пен обяви това в електронно писмо до "Асошиейтед прес". "Нямам какво да крия", казва актьорът. Според агенцията Пен е подозирал, че властите в Мексико, които арестуваха наркобарона миналия петък, са следили придвижването му. За това свидетелстват снимки, публикувани от мексиканския вестник "Универсал".

Мексиканските власти искат да разпитат Шон Пен за интервюто с Ел Чапо

На снимка, направена от голямо разстояние, Пен и мексиканската актриса Кейт дел Кастильо се срещат на летището с човек, за когото се предполага, че организира срещата с Гусман на 2 октомври 2015. Материал за тази среща, която е проведена в условията на най-строга тайна, е публикуван в електронната версия на американското списание "Роулинг стоун".

Шон Пен интервюирал наркобарона беглец от затвора Ел Чапо в джунглата

Пен призна, че именно Дел Кастильо му е помогнала да организира интервюто. В него наркобосът разказва за детството си, за отношението си към политиката на САЩ, холивудската киноиндустрия и не отрича, че се занимава с наркобизнес. "Доставям повече хероин, метамфетамини, кокаин и марихуана от който и да е било друг на света. Притежавам подводници и самолети, камиони и лодки", казва той в интервюто.

След публикуването му, мексиканските власти заявиха, че са знаели за готвещата се среща между Шон Пен и Гусман и действително са следили актьора.

Заловиха най-търсения наркобарон - Ел Чапо

На 8 януари Ел Чапо бе заловен след половин година преследване. Той избяга най-строго охранявания затвор в Мексико през специално прокопан тунел. Това бе второто бягство "от тъмницата" в биографията на Гусман. В събота главната прокуратура на Мексико заяви, че започва процес по екстрадирането на наркобарона в САЩ, като процедурата може да отнеме година.

Източник: БГНЕС