град Офенбах на река Майн
град Офенбах на река Майн / ThinkStock/Getty Images
Шофьор, сбъркал фериботна рампа с паркинг платформа, се е озовал заедно с возилото си в река Мейн в Офенбах, Германия, предаде ДПА.
Разсеяният шофьор, чието име не се споменава, е подкарал автомобила си по фериботната рампа и е попаднал право в реката, съобщават от местната полиция, цитирани от БТА.

Возилото се е носило известно време по реката, преди да бъде извадено от специалните служби. Шофьорът е успял да се измъкне и да доплува до брега, без да пострада.

През януари миналата година: Кола вися в клоните на дърво Декември 2015-а: Пловдивчанка качи кола на стълби (ВИДЕО/СНИМКИ)

По-рано през седмицата в Швейцария германец потопи „Бентли“-то си в Цугското езеро. Шофьорът се движел с луксозното возило по пътя край водоема и тъй като не бил запознат с мястото, се стигнало до инцидента, след като той подкарал с пълна скорост към водата. Водачът и спътникът му се отървали невредими и успели да излязат от колата.

 
Преди близо две години: Млада жена падна с колата си в Панчаревското езеро (ВИДЕО)

Вместо да информират полицията, напуснали местопроизшествието. Все пак служителите на реда успели да установят собственика на колата. Наложило се автомобилът да бъде изваден с кран от водата, като щетите по него са значителни.

Декември 2015-а: Автомобил излетя от пътя и "паркира" върху покрива на гараж (СНИМКИ/ВИДЕО)