/ снимка: БГНЕС, архив
Дете оцеля след самолетна катастрофа в Русия
95204
Дете оцеля след самолетна катастрофа в Русия
  • Дете оцеля след самолетна катастрофа в Русия
Шестима души загинаха в самолетна катастрофа в Русия. На мястото на произшествието е открито  живо четиригодишно момиченце, което е откарано в болница в тежко, но стабилно състояние.
 
Инцидентът се е случил рано тази сутрин при заход за кацане. Самолетът е изпълнявал полет от Хабаровск до село Нелкан, но се е разбил при приземяването.
 
На 2 км от летището в Нелкан самолетът е пропуснал пистата за кацане. Преди да падне силно се е наклонил във въздуха и се е разбил в гориста местност. Основното тяло на авиомашината е силно разрушено. В авиокатастрофата са загинали шестима души, в това число двамата пилоти, съобщиха руските медии. 4-годишно момиченце обаче е оцеляло. То е откарано с медицински вертолет в районната болница в тежко, но стабилно състояние.

Образувано е наказателно дело за нарушаване правилата за безопасност на движението и експлоатация на въздушния транспорт, довело до смърт на две или повече лица. Оперативна група разследва причините за инцидента с пътническия самолет  L410. От Следствения комитет работят по три възможни версии за авиокатастрофата - неблагоприятни метеорологични условия, пилотска грешка или техническа неизправност.
 
Безопасността на полетите на "Хабаровските авиолинии" се проверява и следи от Ространснадзор. Разбилият се самолет е двумоторен  и е предназначен за местни въздушни линии. Той може да превозва до 1800 кг или 19 човека.
БГНЕС