Шест станаха жертвите на взрива на газопровод в Сан Франциско
Шест станаха жертвите на взрива на газопровод в Сан Франциско / БГНЕС

Шест станаха жертвите на огнения ад в Сан Бруно, предградие на Сан Франциско, където взрив на газопровод в населена зона, предизвика пожар и унищожи десетки къщи. Сред отломките на къщите бяха открити тленните останки на още две жертви. Издирват се петима души.

Ранените са близо 60. Трима от тях са с трета степен на изгаряния. От жертвите трима са идентифицирани, а трима все още не.

Доставките на газ и ток за Сан Бруно се извършват от енергийната компания Пасифик газ едн илектрик, която сега води разследване на причините за трагедията. При взрива и пожара бяха унищожени и 37 къщи, а други осем са сериозно пострадали. Няколко жители на Сан Бруно разказват, че в последните няколко седмици в района се е долавяла натрапчива миризма на газ. Те се обадили в енергийната компания, екип дошъл на мястото, но не взел никакви мерки.

След случилото се вече се проверяват всички подадени сигнали за нещо нередно в Сан Бруно, свързано с доставките на газ. Същевременно взривилият се газопровод е бил класифициран като рисков, защото е преминавал през силно населена част на града.

Една от жертвите на трагедията е работела за комисията на енергийната фирма, която е обмисляла как да модернизира друг участък от тръбата, разположен на около два километра от взривилия се участък.