Шест щата в Мексико остават със затворени училища
Шест щата в Мексико остават със затворени училища / БГНЕС

Мексико отваря днес повечето начални училища, които бяха затворени заради грипния вирус A(H1N1), но в шест от 32-та щата на страната училищата ще продължат да бъдат затворени заради опасения за разпространение на грипа, предаде АФП.

Мексико беше епицентърът на епидемията на новия грипен вирус A(H1N1), в резултат на който в страната починаха 48 души, а 1578 души се разболяха. След университетите и средните училища и началните училища в Мексико се готвят да посрещнат отново десетки хиляди ученици, но вратите на училищата в шест щата ще останат затворени, както и на баровете и ресторантите заради продължаващите изследвания за възможни случаи на свински грип.

Щатът Гереро, където се намира известния морски курорт Акапулко, също ще остави баровете и дискотеките затворени, а щатът Халиско, Западно Мексико, обяви в петък, че затваря повечето публични места заради разследване на три подозрителни смъртни случая.

Очаква се заради грипа мексиканската икономика да загуби около 2,3 милиарда долара, което е равно наоколо 0,3 процента от Брутния вътрешен продукт.