/ iStock/Getty Images
Правителството призова за запазване на спокойствие, както и съобщенията да не бъдат преувеличавани
Белгийското правителство потвърди днес за шест нови случая на заразени с вируса Ковид-19, съобщиха местни медии. С това общият брой на заразените досега в страната достига осем души.

Китай произвежда над 110 милиона защитни маски на ден

Първият случай бе на мъж, завърнал се от Китай в началото на февруари. Той бе поставен за две седмици под болнична карантина и впоследствие бе изписан здрав.

По-рано днес бе съобщено за втори носител на вируса, върнал се от Италия и приет в болница в Антверпен със силна хрема.

Нови три държави с първи случаи на коронавирус COVID-19

Правителството призова за запазване на спокойствие, както и съобщенията да не бъдат нито преувеличавани, нито да целят ненужно подценяване на обстановката. Властите уверяват, че предприемат мерки, препоръчани от екип от учени.

Белгийското здравно министерство предупреди, че в следващите дни се очаква да се появят още заразени. Досега белгийските здравни власти изследваха на ден по стотина души, но се предвижда увеличаване на броя на проверяваните.

Съветник на върховния лидер на Иран почина вследствие на коронавируса

Белгия въведе т. нар. втора степен на готовност за противодействие на разпространението на грипа, при която хората, общували със заразените, също преминават задълбочена проверка. Възможно е някои от близките на заболелите да бъдат поставени под карантина като предпазна мярка, отбелязват медиите. 
БТА