/ iStock/Getty Images
Властите на Шри Ланка обявиха в четвъртък забрана за посещение на кината в страната до 31 октомври като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това съобщава информационната агенция на страната Ада Дерана с позоваване на Националната корпорация за кинематография на Шри Ланка.

Кината в страната бяха отворени отново на 27 юни след двумесечна пауза. Тогава броят на случаите на инфекция намаляваше, но сега, отбелязва агенцията, става въпрос за нов скок. Въведените в момента ограничения са вследствие на инструкциите на Министерството на здравеопазването на републиката.

По-специално, на хората се нарежда постоянно да носят маска на обществени места и да поддържат социална дистанция от поне един метър. На входа на институции и фирми се измерва телесната температура. Нарушаването на заповедите на министерството се наказва с глоба от 10 000 рупии (около 50 долара) или 6 месеца лишаване от свобода или и двете мерки едновременно.

През изминалия ден, според правителството, в Шри Ланка са регистрирани 49 нови случая на коронавирусна инфекция, общият им брой е 5 219. В страната няма нови смъртни случаи или възстановявания, като общият им брой е съответно 13 и 3 380. 
БГНЕС