Джеф Безос
Джеф Безос / Gulliver/Getty Images
Шефът на Amazon Джеф Безос е продал акции на един от най-големите онлайн търговци на дребно в света на стойност 1,84 милиарда долара, съобщи CNBC в сряда, позовавайки се на уведомление, изпратено от предприемача до Комисията за ценни книжа и борси в САЩ.

Джеф Безос отново оглави списъка на най-богатите хора в света

Според това уведомление, Безос е продал общо около 905,5 хиляди ценни книжа на компанията от 31 януари до 3 февруари включително. Каналът обръща внимание на факта, че през същия период пазарната капитализация на Amazon отново е надхвърлила 1 трилион долара, което се случи за първи път през 2018 година.
 


Според изданието, Безос е продал големи дялове в Amazon през 2017 и 2019 година. Бизнесменът обясни това с необходимостта да събира допълнителен минимум 1 милиард долара годишно, за да финансира другото си начинание - аерокосмическата компания Blue Origin.

Саудитска Арабия отрича да е хаквала телефона на Джеф Безос

Блумбърг съобщи на 31 януари, че Безос е станал по-богат с 13,2 милиарда долара за 15 минути благодарение на рязкото увеличение на акциите на Amazon. Ръководителят на тази компания с богатство от 117,2 милиарда долара през януари за трета поредна година оглави класацията на най-богатите хора в света според списание "Форбс".
БГНЕС