/ Guliver/Getty Images
Не без драма Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига. "Белите" елиминираха Ювентус на четвъртфиналите след изключително напрегнат реванш, загубен с 1:3. При все чистия успех в първия двубой в Торино с 3:0 и след общ резултат 4:3 действащият европейски клубен шампион продължава напред.
 

Guliver/Getty Images


Срещата на стадион "Сантиаго Бернабеу" премина драматично, а мадридчани потрепериха здраво за класирането си. Дузпа, породила много спорове по терена, както и протести от страна на "бианконерите", подпечата крайния успех на испанския гранд.
 

В герой за състава на Зинедин Зидан от 11-те метра след безкомпромисното изпълнение се превърна Кристиано Роналдо. Той наниза и 120-ти гол в най-апетитната надпревара на Стария континент, пише Gong.bg.
 

До този миг, който се случи във финалните акорди на мача, италианският шампион бе натрупал комфортен аванс от 3:0 и почти докосваше продълженията. Попаденията за тима Масимилиано Алегри бяха дело на Марио Маджукич, който се разписа на два пъти, и на Блес Матюиди.
 

Ювентус не успя да завърши мача в пълен състав, след като Джалуиджи Буфон бе изгонен в кулминационния момент. Той реагира остро, след като съдията Майкъл Оливър посочи бялата точка, а англичанинът му вдигна директен червен картон. 
 

Guliver/Getty Images


Същевременно поражението бе първо за Кралския клуб във фазата на елиминациите като домакин от март 2015 г. Тогава Шалке побеждава мадридчани.