Александра Начева
Александра Начева / Gulliver/Getty Images, архив
Шампионката ни от Младежките олимпийски игри: Чувствам се уникално
99290
Шампионката ни от Младежките олимпийски игри: Чувствам се уникално
  • Шампионката ни от Младежките олимпийски игри: Чувствам се уникално
Чувствам се уникално, каза пред Дарик Александра Начева - българската шампионка в тройния скок от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Вчера 17-годишната лекоатлетка триумфира със златото в дисциплината на форума, а подгласничка ѝ е Мария Висенте от Испания.
 
Злато за Александра Начева от Младежките олимпийски игри

"Състезанието протече сравнително добре и съм доволна", каза Начева. След три медала от три значими състезания тази година атлетката оценява, че 2018-а е добра за нея. "Наистина се получи супер. На всички състезания, на които трябваше да скачам добре, всичко стана перфектно", каза тя.
 
Начева е наясно, че очакванията към нея са високи и по думите ѝ са такива от миналата година, така че "е свикнала". "Досега мисля, че не съм разочаровала никого", допълва лекоатлетката.
 
На въпрос след като по-рано през годината вече скочи над 14 метра, какви са плановете ѝ оттук нататък, шампионката посочи: "Като резултат не мога да кажа какво да очаквам още повече, защото дори тези 14.18 метра не съм ги очаквала. Не се познавам аз самата себе си, така че не мога да кажа".   
 
Шампионката сподели, че сега ще си почине малко, а след това отново започва тренировки.