/ БТА
В Москва тече реклама, че певицата ще пее в завзетите от Украйна територии
Алла Пугачова е напуснала Русия с еднопосочен билет, съобщиха медиите в страната. Руската естрадна звезда е отпътувала от летище Внуково в Москва заедно с двете си деца.

Адвокатът на звездата Александър Бенхин обяви, че Пугачова е заминала за Израел. Според защитника руската певица ще получи израелско гражданство. "Съпругът й Галкин има еврейски корени и това лято получи гражданство там. Като негова официална съпруга, Алла най-вероятно също ще стане израелски гражданин", обясни Бенхин. 

След акцията на Алла Пугачова: Началото на края на режима на Путин

Адвокатът изтъкна, че Пугачова има пълна свобода на движение, която й дава „свобода да се движи, където си поиска“.

В същото време потребители на Туитър споделиха кадри на светлинното табло на московската улица "Нови Арбат". Там тече реклама на концертното турне на Алла Пугачова из градовете на Донбас. Според хората информацията е фалшива.

 

Според някои руски медии, певицата е избягала заради страх от използването на ядрено оръжие. През последните седмици Алла Пугачова все по-ясно започна да критикува Путин и войната в Украйна.

На 19 септември тя се обърна към Министерството на правосъдието с молба да бъде призната за чуждестранен агент, тъй като е „солидарна с мъжа си”. Това се случи само два дни, след като съпругът ѝ – популярният руски артист и телевизионен водещ Максим Галкин, беше обявен за чуждестранен агент. Преди време той остро разкритикува изпращането на руски войски в Украйна.

Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна, поиска Русия да я определи като „чуждестранен агент”

„Моля да бъда включена в редиците на чуждестранните агенти на моята любима страна, тъй като съм солидарна с мъжа си – честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия”, написа Пугачова в Инстаграм. "Началото на края на режима на Путин", "Алла за президент", "Милиони алени рози срещу силата на злото", бяха само част от реакциите на позицията й.