Северна Корея разпространи клип с ядрена атака срещу Вашингтон
Северна Корея разпространи клип с ядрена атака срещу Вашингтон / БГНЕС

Северна Корея разпространи днес нов пропаганден видеоклип, показващ ядрена атака срещу Вашингтон, и заплаши южната си съседка с "безпощадно военно нападение" заради "оклеветяването на севернокорейския лидер Ким Чен-ун", предаде Франс прес.

Озаглавено "Последен шанс", четириминутното видео на Пхенян показва изстрелване от подводница на ядрена ракета, която опустошава Вашингтон, а после се вижда американско знаме в пламъци.

Северна Корея изстреля ракети с малък обсег към Японско море

В края на филмчето една ракета се появява от облаците и се разбива пред Мемориала на Линкълн. След това Капитолият (седалището на Конгреса) избухва и на екрана се появява текст: "Ако американските империалисти ни доближат дори на сантиметър, ще ги ударим незабавно с ядрените си сили".

КНДР е разпространявала подобни видеозаписи и преди, като в един от тях - от 2013 г. - беше показан Белият дом във визьора на стрелец, а после и експлозия на Капитолия.

Най-новият клип е публикуван в пропагандния уебсайт "КНДР Днес".

Пхенян изстреля две балистични ракети

Също днес артилерията на севернокорейската армия даде "ултиматум" на южнокорейския президент Пак Гън-хе да се извини след изявление на Сеул за възможност севернокорейското ръководство да бъде "обезглавено".

"Ако предателката Пак Гън-хе и бандата й не отговорят, артилерията с голям обсег на севернокорейската народна армия ще предприеме безмилостна военна акция", твърди комюнике, разпространено от севернокорейската осведомителна агенция КЦТА.

Южнокорейски активисти изпратиха днес към Северна Корея десетки хиляди агитационни листовки против режима в Пхенян, което заплашва да изостри допълнително напрежението на полуострова.

Източник: БТА