/ ThinkStock/Getty Images
Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на САЩ", ако Вашингтон се опита да смени режима й. Това съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейската агенция КЦТА, предаде ДПА.

САЩ забраняват на свои граждани да пътуват в Северна Корея

"Ако САЩ дръзнат да проявят и най-малък признак, че се опитват да свалят върховното ни ръководство, ще нанесем безпощаден удар в сърцето на САЩ с могъщия си ядрен чук", заяви говорител на външното министерство в Пхенян.

Пентагонът: Северна Корея е заплаха за САЩ и техните съюзници

Смята се, че тази заплаха е реакция на изказване на шефа на ЦРУ Майк Помпейо, който намекнал за смяна на режима на форум миналата седмица. Според свидетели Помпейо казал, че най-важното нещо, което могат да предприемат САЩ, е да "направят разграничение между ядрен капацитет и човек с намерение да използва ядрено оръжие и да ги разделят".

Тръмп нарече Русия дестабилизираща, обмисля "сурови неща" за Северна Корея

Изказването на Помпейо "премина границата и сега стана ясно, че крайната цел на правителството на Тръмп е смяна на режима", каза говорителят на севернокорейското външно министерство.

САЩ внасят в ООН проекторезолюция с нови санкции срещу Северна Корея

"Ако върховното достойнство на КНДР е застрашено, трябва превантивно да се унищожат страните и хората, които са замесени пряко или косвено в това чрез мобилизиране на всякакви средства за удар, включително ядрен", добави говорителят.
БТА