Северна Корея е извършила изпитания на две ракети, за които се предполага, че са били балистични, съобщи японската брегова охрана, предадоха световните агенции- Ракетите са били изстреляни по посока на Японско море и двете са паднали във водата.

Северна Корея изстреля няколко крилати ракети

Според японската обществена телевизия, позоваваща се на източници от японското министерство на отбраната, ракетите са паднали отвъд пределите на изключителната икономическа зона на Япония в Японско море. Бреговата охрана призовава плавателните съдове, намиращи се в района, в случай че намерят отломки от ракетите, да не се приближават до тях, а да се свържат незабавно с властите.

Северна Корея: Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети

Комитетът на началниците на генералния щаб на южнокорейските сили поясни, че става дума за две изстреляни балистични ракети с малък обсег, съобщи Йонхап. Те са прелетели съответно на 350 и 650 километра, добави пък японското министерство на отбраната. Според него може да става дума за балистични ракети, способни на изменение на траекторията на полета. Сега властите и на Южна Корея и на Япония анализират данните от ракетното изпитание.

От началото на годината Северна Корея е извършила 20 ракетни изпитания.
Габриела Големанска/БТА