/ БГНЕС, архив
Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си бряг, съобщи южнокорейският генерален щаб, след като комунистическият Север изстреля вчера две други ракети с малък обсег и още една в неделя, предаде Ройтерс.

"Въоръжените сили на Южна Корея регистрираха две балистични ракети с малък обсег, изстреляни от Сунчон, провинция Южен Пьонан, на източния бряг в 20,48 и 20,57 ч. При засилено наблюдение и бдителност нашите военни поддържат пълна готовност в тясно сътрудничество със САЩ", се казва в съобщението. В текста не се посочват подробности за продължителността на полетите, височината и скоростта на ракетите.

Северна Корея изстреля балистична ракета

Ракетните тестове бяха извършени, след като вицепрезидентът на САЩ Камала Харис приключи посещението си в Южна Корея, където разкритикува остро действията на Севера.

Южна Корея и нейните съюзници се опасяват, че КНДР се готви да извърши нов ядрен тест - седми поред от 2006 г. и първи от 2017 г. Вчера членове на парламента в Сеул бяха информирани от разузнаването, че Северът е приключил с подготвителните работи за ядрения тест и ще го извърши вероятно между 16 октомври и 7 ноември.
БТА