Ким Йо-чен
Ким Йо-чен / iStock/Getty Images
"Стопанинът на Белия дом да не върши неща, които да му попречат да спи спокойно следващите 4 г.", заплаши тя
САЩ да не участват във враждебни действия спрямо КНДР, а стопанинът на Белия дом „по-добре да не върши неща, които ще му попречат да спи спокойно следващите четири години“. Това се казва в изявление на Ким Йо-чен, сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, публикувано от медиите в Пхенян, предадоха информационните агенции.

Тя заплаши страната ѝ да излезе от военното споразумение с южната си съседка заради „агресивните ѝ действия“.

Южна Корея отново избра „пътя на войната“ и „пътя на кризата“ вместо „топлия път на целия корейски народ“, посочва Ким Йо-чен по повод на започналите миналата седмица съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея. В изявлението се посочва, че Пхенян внимателно ще следи поведението на Сеул, предава БНР.

САЩ не могат да се свържат официално със Северна Корея

„Ако то стане по-провокационно, ще бъдат взети специални мерки, например ние смело ще се откажем от междукорейското военно споразумение" от 2018 г. за намаляване на военното напрежение по границата между двете страни, предупреждава сестрата на Ким Чен-ун.

Това е първото послание на КНДР към администрацията на Байдън. То бе обявено, след като Белият дом съобщи, че се е опитал да се свърже с Пхенян, но не получава отговор от него.
 
БНР