Берлинска синагога е била атакувана с коктейли "Молотов" рано днес, което се случва на фона на зачестилите случаи на антисемитски прояви в германската столица след ескалацията на насилието в Близкия изток, предаде Асошиейтед прес.

Джо Байдън в Израел: САЩ скърбят с вас, ще ви дадем нужното, за да се защитите (СНИМКИ)

Общността "Кахал Адас Исроел" съобщи, че синагогата, която се намира в централния кварта Мите, е била атакувана с две запалителни устройства. Полицията потвърди за станалото. "Неизвестни лица хвърлиха два коктейла "Молотов" от улицата", написа общността в социалната мрежа "Екс". Тя публикува и видеозапис на полицейски служители, които разследват мястото пред синагогата, което е било отцепено.

В комплекса от сгради на общността "Кахал Адас Исроел" в центъра на Берлин се помещават синагога, детска градина и обществен център.

Полицията съобщи също, че през нощта е имало размирици между мюсюлмански имигранти и полицията в кварталите Нойкьолн и Кройцберг и при Бранденбургска врата в Берлин, при които са били ранени няколко полицаи.

Джиджи и Бела Хадид получиха смъртни заплахи заради подкрепата им за Палестина

Еврейски училищен комплекс в центъра на Рим е бил евакуиран след бомбена заплаха, съобщиха от полицията в италианската столица, предаде АФП.

 
Говорителка заяви, че на мястото са били полицаи и кучета, както и сапьори, а улиците около училището са били блокирани, според репортер, който е бил на мястото. Евакуирани са били 900 деца.

Шест летища във Франция бяха евакуирани, през последния половин час, след изпратени по имейл „заплахи за нападение“, каза полицейски източник пред АФП.

Евакуациите в Лил, Лион, Нант, Ница, Тулуза и летището в Бове близо до Париж ще позволят на властите да "изчистят всякакви съмнения", че заплахите може да са реални, каза източникът.
БТА, БГНЕС