Сергей Миронов призова Путин да остане президент
Сергей Миронов призова Путин да остане президент / БГНЕС
Председателят на Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент, Сергей Миронов отново призова президента Владимир Путин да остане президент след март 2008 г., защото конституцията „не е изпратена от небето“ и може да бъде заобиколена.

„Мисля, че Владимир Путин трябва да остане президент на Русия след март 2008 г. Страната и нашият народ имат нужда от това“, подчерта Миронов. „Конституцията не ни е пратена от небето, тя е написана от хора, които изпратиха танкове да стрелят срещу собствения си парламент“, добави той, цитиран от АФП и БГНЕС.

Сергей Миронов имаше предвид събитията през октомври 1993 г., когато президентът Борис Елцин заповяда на армията да стреля с танкове срещу парламента, който отказваше да се саморазпусне. „Не е необходимо да се променя конституцията“, за да може Путин да остане президент, посочи той. „Съществуват алгоритми, чрез които президентът Владимир Путин може да остане на поста си през 2008 г... Хората искат това и настояват да стане... Надявам се президентът да вземе под внимание мнението на мнозинството руснаци“, подчерта още председателят на Съвета на федерацията, цитиран от Интерфакс.