Семейството Обама празнува Коледа в Хавай
Семейството Обама празнува Коледа в Хавай / снимкa: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна със семейството си в Хавай за коледната ваканция, предаде Асошиейтед прес. Обама е роден и израснал в Хавай.

Президентът, първата дама Мишел и двете им дъщери ще прекарат малко повече от седмица на остров Оаху, където ще празнуват в семеен кръг, без никакви официални прояви.

Семейство Обама бяха посрещнати от 75 военнослужещи и хавайски политици, сред които губернаторката Линда Лингъл, във военновъздушната база Хикам, където се приземи президентският самолет Airforce One. Президентът поздрави военните и семействата им и след това се отправи с черна спортна кола към Кайлуа, на остров Оаху, където ще се настани във ваканционна къща под наем. В района службата за охрана Сикрит сървис постави няколко контролни пункта, а бреговата охрана наложи забранена зона в част от залива Кайлуа, на чийто бряг е къщата,.

На улиците по маршрута на президентския кортеж се стекоха хора с камери, кучета и деца. Някои носеха плакати с пожелания към президентското семейство за весела Коледа, а група активисти за суверенитет на Хавай скандираха: "Спрете американската окупация на Хавай", посочва АП пише БТА.