/ iStock/Getty Images
Семейството на бившия босненски сръбски военен лидер Ратко Младич смята доживотната присъда затвор за генерала за несправедлива. Това заяви пред ТАСС синът на Младич - Дарко Младич.

Ратко Младич изслуша своята присъда на последна инстанция пред международното правосъдие в Хага, която потвърди осъждането му на доживотен затвор за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Ратко Младич получи доживотна присъда за геноцид по време на войната в Босна

За съжаление не можем да приемем добре това решение, тъй като смятаме, че то е противоположно на правилното. Това е несправедливо решение, каза Дарко Младич.
Той добави, че продължава да няма никаква информация за здравословното състояние на баща си.

Синът на генерала каза, че по време на подготовката за процеса Младич не е имал възможност за контакт с адвокати.

Генералът нямаше контакти с адвокат, жената, която беше в съдебната зала заедно с него, поговори няколко минути по телефона с него преди да влезе в залата. Така на практика подготовката за процеса бе невъзможна от година и половина, каза Дарко Младич.

Той изрази съмнения, че баща му може да бъде преместен в друг затвор, както бе направено с Радован Караджич.

ООН и ЕС приветстваха потвърждаването на присъдата доживотен затвор на Младич


Това няма да стане много бързо, но съм сигурен, че все пак ще го направят, посочи Дарко Младич.

Младич младши посочи още, че председателстващият съдия Матимба Ниямбе не е била съгласна с мнението на колегите си.

Трябва да изразя уважението си пред тази храбра жена, която демонстрира професионална независимост, за да противостои на тази съдебна машина, която нито за миг не предостави на генерала справедлив процес. Тази машина от 30 години се занимава с издаването на еднотипни присъди, каза още Дарко Младич.
БТА