Семейство Саркози е започнало бракоразводна процедура
Семейство Саркози е започнало бракоразводна процедура / netinfo

В сайта на френското списание "Нувел обсерватор" се появи съобщение, че семейство Саркози е започнало бракоразводна процедура, предадоха световните агенции.

В понеделник, на 15 октомври, в края на работния ден президентът Никола Саркози и неговата съпруга Сесилия са отишли заедно при парижки съдия, за да поискат започването на процедура по разтрогване на брака им, уточнява изданието.

От няколко седмици френските медии тиражират слухове за евентуална раздяла на първата френска двойка. Сега обаче за първи път "Нувел обсерватор" посочва конкретни данни по тази тема.

Говорителят на Елисейския дворец Давид Мартинон отказа да коментира публикацията. В понеделник на редовната си седмична пресконференция президентският говорител също отклони въпросите, свързани с евентуален развод на президента Саркози. Той само уточни, че Сесилия няма да придружи съпруга си по време на държавната му визита в Мароко идната седмица.

Подозренията за евентуален развод на семейство Саркози се засилиха и когато Сесилия не придружи съпруга си по време на визитата му в България на 4 октомври. Там я очакваха като героиня, защото именно през юли тя прибра от Триполи с президентския самолет в родината им шестимата български медици, обвинени в Либия, че са заразили над 400 деца с вируса на СПИН, отбелязва Франс прес.

Никола и Сесилия се ожениха през 1996 година. Преди две години Сесилия напусна съпруга си, но после отново се върна при него. Слухове за разрив в отношенията им се появиха по време на президентската кампания на Саркози по-рано тази година, когато Сесилия изобщо не се появи до съпруга си.

Откакто Никола Саркози беше избран за президент на Франция през май, Сесилия се вживя в ролята на първа дама само на три официални събития. За последно това се случи на 14 юли, националния празник на Франция.

Никола и Сесилия имат едно дете от брака си и по две от предходните си бракове.