/ iStock
Съпрузите твърдят, че така животът им излиза наполовина по-евтин
Джон и Мелъди Хенеси планират да прекарат остатъка от живота си в обиколки на света - и смятат, че това може да бъде наполовина по-скъпо от живота им на сушата.

Двойката, родом от Флорида, разпродала всичко, което притежава преди три години. В това число и частния си бизнес и дома си.

С част от парите те закупуват кемпер, с който да пътуват из Съединените щати. Не след дълго обаче 76-годишният Джон се уморил да шофира, разкрива Мелъди, която е 64 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NDTV (@ndtv)


Тогава съпрузите виждат реклама във Facebook за 274-дневен круиз из Карибите и така започва пътуването им към постоянния живот в морето. Следват обиколка на Доминиканската република и дългосрочни плавания, които ги отвеждат до далечни места, включително Австралия, Нова Зеландия и Южния Пасифик.

Но новият им живот е не само по-вълнуващ, но и по-евтин, твърдят Джон и Мелъди.

„Сега единствените ни разходи са сметката за телефон, сметка за кораба и няколко сметки за кредитни карти, когато слезем на брега. Това е всичко“, казва Джон. „Вече нямаме ипотека или разходи за жилища, не плащаме данъци. Нямаме застраховка на превозни средства, имуществена застраховка или сметки за комунални услуги. Списъкът продължава. Сигурни сме, че круизът е по-евтин", добавя мъжът.

 „В момента разходите ни са на половината от това, което беше, когато живеехме на сушата", категорични са американското семейство.

Джон и Мелъди ще продължат да сменят корабите до края на 2024, за когато е планирано последното им пътуване. След това те ще се настанят за постоянно пребиваване на жилищния круизен кораб "Villa Vie" - един от първите по рода си - където цели 30% от хората на борда ще бъдат постоянни жители.

Корабът ще обикаля света на всеки три години, до голяма степен "гонейки" топлото време.