Семействата от Бенгази получават компенсациите си
Семействата от Бенгази получават компенсациите си / netinfo
Увеличават се шансовете Висшият съдебен съвет да излезе днес с решение по казуса с българските медицински сестри и палестинския лекар, научи Дарик. Голяма част от семействата от Бенгази вече са сложили подписите си под документа, с който се отказват от изпълнението на смъртните присъди на българките и палестинеца. Най-вероятно развръзката ще е в късния следобед.

Според източници на заразените със СПИН деца от Бенгази, вече 60% от фамилиите са сложили подписите си под споразумението, с което те приемат кръвнината и се отказват от смъртните присъди на петте медицински сестри и лекаря. Това са над 270 семейства от общо 460. Остава обаче напълно неясно колко точно от семействата трябва да подпишат този документ, за да попадне той на вниманието на 9-членния Висш съдебен съвет.

Днешното заседание на Съвета отново няма начален час, можем само да предполагаме, че след като вчерашното заседание бе насрочено за 10 часа местно време, то вероятно в същия час днес е започнало второто заседание, не е изключено обаче то отново да бъде отложено за ранните вечерните часове.

Официално потвърдена е информацията, че семействата от Бенгази получават своите обезщетения от 1 млн. щатски долар.

Очаква се, ако Висшият съдебен съвет оповести решението си за съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар с българско гражданство, фондация „Кадафи” веднага да даде пресконференция.