Семействата на заразените със СПИН либийчета ще се срещнат с Блеър?
Семействата на заразените със СПИН либийчета ще се срещнат с Блеър? / netinfo

Семействата на либийските деца, заразени с вируса на СПИН, обявиха, че ще се срещнат с премиера Тони Блеър по време на предстоящо негово посещение в Либия тази седмица, пишат електронните издания "Мидъл ист онлайн" и "Елаф".

В изявлението им се казва: "Приветстваме предстоящата визита на британския премиер през тази седмица." Добавя се, че семействата се надяват срещата на Блеър с техни представители да бъде "положително раздвижване в европейската инициатива за слагане край на трагедията и постигане на справедливо решение, което да удовлетвори всички страни".

Посочва се също, че "семействата високо оценяват позицията на Германия и проявеното разбиране от страна на еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и изразената от нея надежда за постигане на справедливо решение на това изпитание по време на мандата на Германия като ротационен председател на Европейския съюз".

Франс прес също съобщава за комюникето на семействата на заразените със СПИН деца и желанието им да се срещнат с Тони Блеър. Агенцията уточнява, че британският премиер ще посети Либия в рамките на обиколката си в Африка в края на месеца.

Засега няма потвърждение за посещението на Блеър от официални източници. АФП припомня, че Даунинг стрийт не обявява предварително пътуванията на министър-председателя от съображения за сигурност.