Селин Дион
Селин Дион / Getty Images
Канадската певица Селин Дион, която продължава да води битка с болестта, разказва за нея в първото си интервю след оповестяването на диагнозата, предаде АФП.

Дион говори откровено пред френското издание на сп. "Вог". Певицата е на корицата на новия му брой. 
 

Диагностицирана през есента на 2022 г. с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS), 56-годишната звезда от Квебек разкрива, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, по време на която работи както върху тялото, така и върху гласа си.

"Нещата вървят добре, но това е много работа. Ден след ден", доверява певицата в пространно интервю.

"Не съм преборила болестта, тя все още е в мен и ще бъде завинаги. Ще намерим начин - дори силно се надявам на чудо, да я излекуваме с научни изследвания, но трябва да се приспособя да живея с нея", казва Селин Дион.

Запитана за възможността да се върне на сцената, певицата казва, че не е в състояние да отговори на този въпрос. 
      
"Не знам. Тялото ми ще ми каже", споделя Дион в интервюто, придружено от няколко снимки на звездата, облечена за случая от най-добрите френски дизайнери.

Във видеоинтервю изпълнителката, продала над 250 милиона копия от албумите си, коментира и редица ключови аспекти от 40-годишната си кариера. На моменти се чува как тя пее за по няколко секунди.
 

В началото на февруари Селин Дион изненадващо се появи за кратко на церемонията за наградите "Грами" в Лос Анджелис, за да връчи водещия приз за албум на годината на Тейлър Суифт.

Звездата от Квебек не се е появявала на сцена от концерта в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното й турне Courage беше прекъснато от пандемията от COVID-19. От 2021 г. певицата страда от прояви на Синдрома на скования човек.  

Засягащ приблизително един човек на милион, този синдром причинява силна болка и затруднено движение, което не позволява извършването на физически натоварващи дейности.
 

В края на януари Амазон Прайм Видео (Amazon Prime Video) съобщи, че предстои пускането на документален филм за певицата I Am: Celine Dion (Аз съм: Селин Дион), в който тя иска да "повиши осведомеността" за болестта си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Христова/БТА