Сейф ал Ислам: Очевидно бе, че медиците ще бъдат помилвани
Сейф ал Ислам: Очевидно бе, че медиците ще бъдат помилвани / netinfo
Връзките на Либия с Америка се подобряват, но все още има въпроси, които блокират пълното им нормализиране, въпреки освобождаването на шестимата чуждестранни медици, както Западът отдавна искаше, каза в интервю за Ройтерс Сейф ал Ислам.

Според него един от нерешените проблеми е случаят с берлинската дискотека, където при терористичен акт през 1986 година загинаха трима души, а 200 бяха ранени. Вашингтон обвинява за взрива Либия. По думите на Сейф ал Ислам от самото начало е било очевидно, че в България медиците ще бъдат помилвани.

Либийските служители не би трябвало да са учудени от това, защото те са знаели, че сестрите ще бъдат помилвани, казва синът на Муамар Кадафи. Той смята, че сделката с Европейския съюз за освобождаването на медиците е разчистила пътя за пълно нормализиране на отношенията на Либия с 27-членния блок, създала е условия за облекчаване на пътуванията и за достъп за либийски стоки до европейските пазари.

Либия е убедена, че ще се докаже, че няма вина за атентата над Локърби и сега за нея главна задача е освобождаването на нейния агент Абдел Басет ал Меграхи, заяви още в интервюто си за Ройтерс Сейф ал Ислам.