Седем души загинаха при наводнения в Джорджия
Седем души загинаха при наводнения в Джорджия / снимкa: Reuters

Наводнения в американския щат Джорджия отнеха живота на седем души, сред които и двегодишно дете, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Поради проливните дъждове в неделя и понеделник губернаторът на щата Сони Пердю обяви бедствено положение в 17 окръга и поиска федерална помощ, за да се справи с наводненията, пише БТА.

"Това беше 48-часов кошмар, заяви Пердю. В момента сме съсредоточили усилията върху спасяване на бедстващите и предотвратяване на нови щети", допълни той. Вчера пътната мрежа в района на Атланта беше непроходима на много места, с повече от 100 затворени шосета. Много училища не отвориха врати.

Сред загиналите, повечето от които потънали, докато били зад волана, е и двегодишно дете, отнесено от водите, нахлули в караваната на родителите му.

Наводненията и проливните дъждове прекъснаха електрически мрежи и разрушиха повече от 1000 домове, посочва ДПА. Вчера автомобил, който се опитал да мине по наводнен път, бил отнесен западно от Атланта, но петимата му пътници били спасени.

Още за времето в Джорджия четете на Vremeto.bg