Предприемачът Илон Мъск, който наскоро стана най-големият акционер в Twitter, предложи да купи компанията за 41,39 млрд. долара, съобщи Ройтерс. Той публикува връзка към текста на документа в своя профил, където обяви, че е инвестирал в Twitter, защото вярва в неговия "потенциал да се превърне в платформа за свобода на словото по света".

Илон Мъск оглави за първи път световната класация на „Форбс“ за най-богатите в света

"След като направих инвестицията си обаче, сега осъзнавам, че в сегашния си вид компанията няма да просперира и няма да служи на обществения императив. Twitter трябва да се превърне в частна компания", убеден е Мъск.

Амбициите на най-богатия човек на света бяха попарени от саудитският принц Алуалид бин Талал, който е един от най-големите инвеститори в Twitter. Той обяви, че отхвърля предложение на милиардера да поеме пълния контрол над компанията, предаде Ройтерс.

"Не смятам, че предложението на Мъск е близо до реалната цена на социалната мрежа, като се имат перспективите за растежа на компанията", написа принцът.

Илон Мъск предложи всички абонати на Twitter Blue да бъдат проверени потребители

На 4 април Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разкри, че Мъск притежава 9,2% от Twitter. На 11 април обаче той реши да не се присъедини към борда на директорите на компанията.

БГНЕС/БТА