Саудитец бил 20-я атентатор от 11 септември
Саудитец бил 20-я атентатор от 11 септември / netinfo

Терористичната мрежа Ал Каида твърди, че саудитец, убит през 2004 г. в Саудитска Арабия, бил двайсетия атентатор самоубиец, който трябвало да участва в нападенията на 11 септември 2001 г. в САЩ, предаде Франс прес, позовавайки се комюнике, поместено в интернет.

В текста е посочено, че двайсетият камикадзе "не е братът Закариас Мусауи, който няма нищо общо с победата на 11 септември, както вече посочи Абу Абдала /Осама бин Ладен/".

Според съобщението, чиято автентичност не може да бъде установена, човекът, избран от Бин Ладен за двайсети камикадзе бил Турки бин Фуад ал Мутаири, известен като Фауаз ал Нашми.

"Тъй като датата на операцията беше изтеглена напред по причини, които брат Мохамад Ата обясни на главното командване с посредничеството на брат Рамзи Бен аш Шиба, брат Турки нямаше шанса да стане мъченик", обяснява терористичната мрежа.

Турки ал Мутаири беше убит през юни 2004 г. в Рияд заедно с Абдел Азиз ал Мукрин, който по това време оглавяваше саудитското крило на Ал Каида. Малко след това организацията
помести в интернет снимки с тялото на американеца Пол Маршал Джонсън, отвлечен няколко дни преди това.