/ iStock/Getty Images
Съединените щати пуснаха монети, посветени на Украйна. На парите е изобразена жена, символизираща Свободата, за която се бори Украйна. Около нея на първата монета се вее синьо-жълто знаме, а на втората Свобода е облечена в цветовете на украинското знаме и минава през поле със слънчогледи.

Дизайнът е създаден по скица на художника и медалист Адолф Александър Вайнман по проекта "Walking Freedom".На 18 май Сенатът на САЩ може да одобри законопроект, предвиждащ помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара.

Камарата на представителите прие законопроекта на 11 май. На 13 май лидерите на демократите и републиканците се опитаха да договорят ускорено приемане на законопроекта в Сената. Решението бе блокирано от републиканеца Ранд Пол, който настоява законопроектът да включва разпоредба за създаването на специален държавен надзорен орган, който да наблюдава използването на средствата.

Ако изменението бъде одобрено, законопроектът трябва да бъде върнат за повторно гласуване в Камарата на представителите, което прави приемането му още тази седмица напълно невъзможно.

 
БГНЕС