САЩ против израелска атака срещу ирански ядрени обекти
САЩ против израелска атака срещу ирански ядрени обекти / БГНЕС
САЩ се противопоставят на евентуално израелско нападение срещу ядрените обекти на Иран. Това заяви израелският министър на отбраната Ехуд Барак, цитиран от БГНЕС.

Засега е необходимо да се постигне напредък в дипломатическия процес, но има много възможности. Израел е силна страна. Но по-добре е да не говорим затова сега, добави той. Позицията на САЩ е известна. Необходимо е да се действа в областта на разузнаването и да се ожесточат икономическите санкции срещу режима на иранския президент Ахмадинеджад, посочи Барак.

Всекидневникът "Аарец" от своя страна пише, че Вашингтон неотдавна е отхвърлил искане за военна помощ, представено от Израел, което би могло да подобри готовността му за военна интервенция срещу ядрените обекти на Иран.

Според вестника американците изтълкували искането, "представено и отхвърлено на най-високо равнище" като знак, че Израел е много напред в подготовката си за такава атака. "Аарец" добавя, че американците са предупредили Израел, че подобно нападение ще навреди на техните интереси, и са поискали да бъдат предупредени, ако то бъде предприето.