/ Thinkstock/Getty Images
САЩ не целят смяна на режима в Северна Корея или ускоряване на обединението на двете Кореи, увериха министърът на отбраната Джим Матис и държавният секретар Рекс Тилърсън в редакционна статия във в. "Уолстрийт джърнал", цитирана от Франс прес.


Тръмп: Ким Чен-ун истински ще съжалява, ако удари остров Гуам

САЩ "не търсят никакъв претекст да разположат войски северно от демилитаризираната зона (която бележи границата между двете Кореи). Нямаме никакво желание да навредим на севернокорейския народ, който вече много е изстрадал и който не трябва да бъде отъждествяван с враждебния режим в Пхенян", пишат двамата министри.

Северна Корея отвърна на последните нападки на Тръмп

Това послание балансира войнствените думи на президента Доналд Тръмп
след редица севернокорейски провокации, най-вече двата теста на междуконтинентални балистични ракети. Вашингтон иска също така да успокои Китай за намеренията си.
 
Тръмп заплаши Северна Корея с огън и ярост

Неотдавнашното разполагане на американски противоракетен щит THAAD в Южна Корея бе остро прието от Пекин.

Тръмп призова страните да бъдат "твърди и решителни" към Северна Корея

"Ако Китай желае да играе по-активна роля за осигуряване на мира и стабилността, от които всички ние и на първо място Китай имаме голяма полза, той трябва да вземе решението да упражни своето решаващо дипломатическо и търговско влияние върху Северна Корея", казват двамата министри в статията.
БТА