САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по 18 цели на йеменските бунтовници хути, предаде Франс прес.

Ударите бяха нанесени по осем отделни обекта на хусите в Йемен в отговор на атаките, които те предприемат срещу кораби в Червено море, обяви Пентагонът.

Тези съвместни удари в Йемен са нанесени заедно с други страни, които оказват подкрепа за операцията срещу хутите - Канада, Австралия, Бахрейн, Дания,
Нидерландия и Нова Зеландия, се казва в изявление на Пентагона.

Телевизията на хутите "Ал Мазира" потвърди, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана, предаде Ройтерс. Според медията ударите в Сана са били девет.

Британското министерство на отбраната потвърди, че е участвало в съвместите удари с четири изтребителя "Тайфун" и два самолета за презареждане, предаде Франс прес.

Малко след съобщението за нанесените удари министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че "САЩ няма да се поколебаят да минат към действия, ако е необходимо, за да защитят живота на хората и свободната търговия", предаде Франс прес.

В съобщението на минисъра се казваше, че хутите ще понесат последствията от атаките си в Червено море и Аденския залив.

Същевременно хутите казаха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив, предаде Ройтерс. 

Според говорителя на хутите Яхия Сария става дума за танкера "Торм тор", плаващ по флага на САЩ.Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Габриела Големанска/БТА