Саркози се възмущава, че синът му е хвърлен на вълците
Саркози се възмущава, че синът му е хвърлен на вълците / снимкa: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози осъди "всичко, което води до хвърляне на някой човек на вълците, без основание и пресилено", в отговор на въпрос за разразилата се полемика около възможното избиране на сина му Жан Саркози начело на управителния съвет на държавна агенция, предаде Франс прес.

На журналистически въпрос след реч в Елисейския дворец държавният глава отвърна: "Вчера коя полемика следяхте? Тази около Фредерик Митеран. Чудесно, това е нормално, вие следите полемиките, а понякога и ги изпреварвате, а пък аз трябва да следя реформите и да решавам проблемите".

"Нищо, което води до това някой човек да бъде хвърлен на вълците, без основание, по един пресилен начин, никога не е добро", добави той, пише БТА.

Вероятното избиране на 23-годишния Жан Саркози на поста председател на управителния съвет на френска държавна агенция за благоустройство на бизнесквартала Ла Дефанс, който е най-големият бизнесквартал в Европа, предизвика възмущението на опозицията.

Споменатият от Саркози министър на културата Фредерик Митеран бе в центъра на бурни дискусии миналата седмица и бе принуден да заяви, че не е защитавал сексуалния туризъм в своя книга от 2005 г.