Саркози: Франция няма да изостави българските сестри в Либия
Саркози: Франция няма да изостави българските сестри в Либия / netinfo

Дълг за Франция ще е да бъде до българските сестри, които са затворени от осем години в Либия. Това заяви новоизбраният президент на Франция Никола Саркози в своето тържественото слово по случай победата.

Пред хиляди свои симпатизанти в Париж и милионни телевизионни зрители в цял свят Саркози произнесе първата си реч като държавен глава на Франция.

Само половин час, след като стана ясно, че името на 23-тия държавен глава на Франция е Никола Саркози, френският президент спомена българските медицински сестри в своята тържествена реч по случай победата.

“Искам да кажа на всички, че ще преследваме тиранията и диктатурата. Искам да кажа на всички жени и деца, които в момента страдат, че ще бъде наш дълг да сме до тях. Дълг за Франция ще е да бъде до българските сестри, които са затворени от осем години в Либия. Франция няма да ги изостави!”

Пред хиляди свои симпатизанти в Париж Саркози произнесе реч, която беше предавана по всички големи новинарски телевизии в Европа и Съединените щати.

“Обичам Франция – тя ми е дала всичко. Сега е мой ред да върна на Франция това, което ми е дала. Милиони французи ми засвидетелстваха своето доверие и искам да им благодаря за това. Ще върна на французите гордостта от Франция”, подчерта Саркози.