Самовзривилата се в Париж Хасна пиела алкохол и рядко посещавала джамии
Самовзривилата се в Париж Хасна пиела алкохол и рядко посещавала джамии / БГНЕС

Двайсет и шест годишната Хасна Айтбуласен е загинала заедно с организатора на терористичните атаки в Париж в полицейската операция в сряда в парижкото предградия Сен Дени. Според съобщение на френската прокуратура тялото на Айтбуласен е идентифицирано по пръстови отпечатъци, съобщи ДПА.

Медии във Франция твърдят, че жената е братовчедка на убития "мозък" на атентатите Абделхамид Абауд. Но според "Франс енфо" полицията още проучва дали това е така.

Подслонилият терористите в Сен Дени: Искаха само вода и място да се молят

Смята се, че при операцията в Сен Дени жената се е самовзривила, което е затруднило съдебномедицинската експертиза. Установено, че вторият труп в атакувания в сряда апартамент е на 28-годишния белгийски гражданин от марокански произход Абделхамид Абауд. Предстои идентифицирането на третия труп.

Откриха труп на жена в сградата, щурмувана от полицията в Сен Дени

Дъщерята на марокански имигрант Хасна Айтбуласен е водела светски живот, консумирала е алкохол и рядко е посещавала джамии, но според полицията е умряла с джихадистка смърт, предаде Асошиейтед прес, като се позова на източник от полицейски синдикат.

Жена камикадзе се взривила по време на операцията в Сен Дени

Тя е била под полицейско наблюдение, защото името й е било замесено в дело за трафик на наркотици. Трима френски полицаи твърдят, че тя често наричала Абауд "братовчед", но тази дума често се използва от младите французойки от северноафрикански произход по адрес на близки приятели, с които нямат кръвна връзка.

Източник: БТА