Самоуби се хърватски полицай, разследвал атентата срещу Пуканич
Самоуби се хърватски полицай, разследвал атентата срещу Пуканич / снимкa: БГНЕС

35-годишен хърватски полицай, който участвал в разследването на убийството на собственика на списание "Национал" Иво Пуканич се самоуби на магистралата ЗагребКрапина, съобщиха хърватските медии, цитирани от БГНЕС. Засега не се съобщава самоличността му, а само, че той се е застрелял с един куршум в главата със служебното си оръжие след приключването на дежурството си.

 

От полицията в Загреб съобщиха само, че става въпрос за самоубийство. Говорителката на полицията Александра Люба уточни, че неговата съпруга също работи в системата на вътрешното министерство. Двамата имат двегодишно дете. Според хърватските медии самоубилият се полицай е имал много дългове и кредити.

 

Полицаят е участвал и в разследването на убийството на Ивана Ходак, дъщерята на известния хърватски адвокат Звонимир Ходак. Тя бе убита на 6 октомври миналата година в апартамента си в Загреб, а Иво Пуканич и директорът на маркетинга в изданието Нико Хранич бяха взривени в двора на редакцията си на 23 октомври в центъра на хърватската столица.

 

В началото на тази година полицията задържа извършителят на убийството на Ивана Ходак - Младен Шлогар. Като поръчител и организатор на убийството на Пуканич съдебните власти в Загреб посочват сръбският наркобос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам. Той бе задържан от сръбската полиция преди два дни в Белград и в момента се намира в следствения арест.