/ iStock/Getty Images
Самолет на авиокомпания "Мидъл ийст еърлайнс" от Йордания е бил уцелен от заблуден куршум по време на кацане в Бейрут. Няма пострадали, съобщи директорът на компанията Мохамад ал Хут, цитиран от Ройтерс и ТАСС.




Той добави, че всяка година 7-8 самолета на летището в Бейрут са улучвани от заблудени куршуми, изстреляни от съседните райони. Вчерашният инцидент е първият случай на самолет, уцелен по време на движение.

Празничната стрелба е често срещано явление в Ливан, където оръжията са широко разпространени. С тях се стреля, за да се отбележат такива събития, като речи на политици, или публикуване на резултати от изпити, отбелязва Ройтерс.

"Тези практики на стрелба във въздуха в Ливан трябва да бъдат да бъдат прекратени. Това поражда опасност за въздушния трафик и летището", заяви Ал Хут.



Ливанският депутат Паула Якубиан е била на борда на уцеления самолет. Тя сподели в Туитър снимки, на които се вижда дупка във фюзелажа на машината и разказа, че е била на място 2Ф, а инцидентът е станал "точно над главата ѝ".
БТА