Самоделка избухна пред затвора в Атина
Самоделка избухна пред затвора в Атина / netinfo
Самоделно запалително устройство избухна тази вечер пред строго охранявания атински затвор Коридалос, разположен в западно предградие на столицата, без да причини щети. Това съобщи източник от полицията.

Пет минути преди експлозията неизвестен се обадил по телефона в няколко телевизии и предупредил за предстоящия атентат от името на "Революционните бригади", уточни цитираният източник. Тази групировка пое през април отговорност за два подобни атентати, които също не причиниха щети.

Единият бе насочен срещу полицейско управление в Атина, а другият - срещу данъчна служба в западно предградие. Миниатентатите със самоделни взривни устройства срещу автомобили, обществени сгради и чуждестранни представителства са често явление в Атина и Солун през последните години. Полицията приписва тези действия на крайно леви групировки.

Двама затворници избягаха в неделя от затвора Коридалос по безпрецедентен и зрелищен начин. Те успяха да се измъкнат с помощта на хеликоптер, който кацна на покрива на затвора.