/ iStock/Getty Images
Броят на жертвите на коронавируса в Китай се увеличиха до 425, след като властите на провинция Хубей съобщиха за нови 64 смъртни случая, информира Франс прес.

Заразените в провинцията са се увеличили рязко до 2345.

Страните от Г-7 съобщиха, че са се договорили да координират усилията за борба с разпространението на болестта, съобщи здравният министър на Германия Йенс Шпан, цитиран от ТАСС.

Жертвите на коронавируса вече са 213 души

Ще бъдат съгласувани дейностите по спазване на превантивните мерки, за изследване на новия вирус, сътрудничество със Световната здравна организация, ЕС и Китай.
На този вирус можем да отговорим подобаващо единствено заедно, на международно и европейско равнище, каза Шпан.

Италианци и поляци са поставени под карантина, след като бяха върнати от Ухан, допълва Асошиейтед прес. Италиански военен самолет с италиански граждани кацна вчера сутринта край Рим и всички 56 души, включително шест деца, са изпратени във военна болница. Те ще останат под карантина 14 дни макар според италиански медии да са в добро здраве.

Китай призна, че е допуснал грешки при овладяване на коронавируса

В Полша представител на болнично заведение съобщи, че никой от 30-те души, които са поставени под карантина в него, не показва симптоми на заболяването.

В Хърватия туристи от Тайван са носили табели, гласящи "не сме от Китай", тъй като според тях заради страха от коронавируса азиатските туристи са изолирани и местни жители са бягали от тях.

Как да се предпазим от коронавируса

Бразилия също е решила да репатрира свои граждани от Ухан и ще обяви извънредно положение в здравеопазването. От китайския град ще бъдат евакуирани между 40 и 55 бразилци, които 18 дни ще останат под карантина във военна база.
БТА