Саддам Хюсейн е приет в болница
Саддам Хюсейн е приет в болница / netinfo

Сваленият иракски президент Саддам Хюсейн е хоспитализиран заради гладната си стачка. Той е приет в болница и се храни посредством тръба, след като е гладувал 17 дни в затвора.

Саддам няма да присъства в понеделник при подновяването на процеса срещу него пред Върховния наказателен съд на Ирак. Това съобщи генералният прокурор Джаафар ал Мусауи.

Адвокатите на Саддам Хюсеин ще бойкотират насроченото поредно съдебно заседание по делото срещу сваления иракски лидер в знак на протест срещу отказа на съда да удовлетвори исканията им за справедлив процес. Това заяви днес главният адвокат от защитата Халил ад Дулайми в интервю за агенция Ройтерс.

След като всички наши законни искания, които представляват минимума за един справедлив процес, бяха отхвърлени, защитата реши да продължи да не присъства на съдебните заседания, каза Дулайми.

Саддам също така е решен да продължи гладната си стачка, която започна преди повече от две седмици, докато съдът не удовлетвори исканията на защитата за по-добра сигурност, допълни Дулайми. Тези искания бяха отправени, след като през юни бе убит един от адвокатите на Саддам - трети поред от началото на процеса през октомври миналата година.