/ iStock/Getty Images
Продажбите на алкохолни напитки в САЩ нараснаха с 55% през седмицата, приключила на 21 март, съобщава проучвателната компания Nielsen, цитирана от Асошиейтед Прес.

Спиртни напитки като текила, джин и предварително смесени коктейли поведоха тези продажби, които скоиха със 75% в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите на вино са се увеличили с 66%, докато продажбите на бира - с 42 на сто.

Онлайн продажбите на алкохолни напитки надминаха далеч продажбите в магазините, като компанията Nielsen посочи, че онлайн продажбите на алкохол са се увеличили с 243%.
Вицепрезидентът на Nielsen Даниел Космал подозира, че темповете на растеж при този тип покупки е достигнал най-високата точка през същата тази седмица, тъй като американците са заредили техните килери, преди да влязат в сила държавните заръки за оставане в къщи с цел ограничаване разпространението на коронавируса.

Космал също така каза, че данните за седмицата, приключваща на 28 март, ще бъдат по-добър показател за текущото търсене.
БНР