/ iStock/Getty Images
Руските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, които в момента се намират на борда на Международната космическа станция /МКС/, поздравиха всички жители на Земята за Нова година, предаде ТАСС.

"Днес искаме да пожелаем на всички жители на нашата многонационална държава и на цялата планета - пазете себе си и близките си, бъдете здрави, бъдете внимателни един към друг и единни. Това е най-важното, защото заедно ще преодолеем всички трудности!", заяви Рижиков в своя видео поздрав, публикуван в сайта на Роскосмос.
Космонавтът определи отминаващата година като сериозно изпитание за цялата планета. "Всички ние, жителите на планетата Земя, отново доказахме, че всяка пандемия е безсилна , ако човечеството се обедини около най-важното, което притежаваме - живота", подчерта космонавтът.

На свой ред Куд-Сверчков припомни, че 2020 година е юбилейна за МКС. "Преди 20 години на борда на орбиталната станция пристигна първият международен екипаж. Оттогава членовете на задружния екип на МКС отбелязаха 20 новогодишни празника. На нас ни провървя да сме тук, на прага на 21-вия", изтъкна космонавтът.
БТА