Олег Новицки и Пьотр Дубров на първата си космическа разходка за 2021 г.
Олег Новицки и Пьотр Дубров на първата си космическа разходка за 2021 г. / БТА
В близките два-три дни контейнерът със стар панел от модула „Заря“ на МКС напълно ще изгори в атмосферата на Земята
Руските космонавти Олег Новицкий и Пьотър Дубров пуснаха в открития космос контейнер със стар панел от модула "Заря" на Международната космическа станция (МКС), съобщи ТАСС, като се позова на Роскосмос.

Първата космическа разходка на Олег Новицки и Пьотр Дубров за 2021 г. (СНИМКИ)

Преди това те сменили стария панел на регулатора за разход на течности с нов. Началникът на отдела за подготовка на космонавтите за работа в открития космос Валерий Несмеянов съобщи, че в близките два-три дни контейнерът напълно ще изгори в атмосферата на Земята.

От Центъра за управление на полетите са убедили от видеовръзката, че контейнерът се е отдалечил от МКС и похвалили космонавтите за добре свършената работа, уточни ТАСС. По-рано през деня Олег Новицки и Пьотр Дубров отвориха люка на стиковъчния отсек "Поиск" на Международната космическа станция и пристъпиха към първата си космическа разходка за 2021 г. в рамките на подготовката за скачването с многофункционалния лабораторен модул "Наука", предаде ТАСС.

Предишното излизане в открития космос на руски космонавти - Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, беше на 18 ноември 2020 година.
БТА