Русия ударила командни центрове и рафинерии на ИД в Сирия
Русия ударила командни центрове и рафинерии на ИД в Сирия / снимка: БГНЕС

Руски бомбардировачи "Ту-22М3" са атакували в Сирия шест петролни рафинерии и други обекти под контрола на "Ислямска държава" (ИД), съобщи началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-полковник Андрей Картаполов, цитиран от ТАСС.

Войната на хакери срещу джихадисти

Унищожени били два командни центъра на ИД, три големи петролни комплекса, станция за изпомпване на петрол, инсталация за производство на взривни вещества, три склада за течни горива и боеприпаси и работилница за изработване и ремонт на миномети.

Картаполов каза още, че тази сутрин руски стратегически бомбардировачи "Ту-95МС" са изстреляли от въздушното пространство на Русия 12 крилати ракети по обекти на ИД в района на сирийския град Идлиб. Мишени са били командни центрове, складове за течни горива и инсталация за производство на взривни вещества.

Ислямска държава публикува снимка на бомбата, свалила руския самолет

Руският генерал заяви, че ИД е признала, че при руски въздушни удари в провинция Алепо за загинали трима полеви командири от групировката. По думите на Андрей Картаполов големите загуби на терористите в жива сила вследствие на атаките на руската авиация са ги принудили да извозват нощем труповете на загиналите и, без да ги погребват, да ги хвърлят в канализационни шахти, предаде ТАСС.

Източник: БТА