Украинските сили се изтеглят от центъра на града
Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на Северодонецк, заяви генералният щаб на украинската армия, предаде Франс прес.

Междувременно, руските сили взривиха мост, който свързва Северодонецк с друг град, като по този начин се прекъсва един от възможните маршрути за евакуация на цивилни, съобщава CNN, като се позовава на местните власти.

"Подпомаган от артилерията, врагът проведе нападение в Северодонецк, отбеляза частичен успех и принуди нашите части да се изтеглят от центъра на града. Сраженията продължават", се казва в съобщение на украинските въоърежни сили, публикувано тази сутрин във Facebook.

Украйна продължава да контролира завод „Азот“ в Северодонецк, сраженията продължават

Украинският областен управител на Луганска област Сергий Гайдай потвърди, че украинските сили са се изтеглили от центъра на града.

"Уличните боеве продължават (...) руснаците продължават да унищожават града", написа той във Facebook тази сутрин, като публикува снимки на разрушени и горящи сгради.  
Руските сили бомбардират химическия завот "Азот", в който са се укрили цивилни, и пречиствателни станции в Северодонецк, заяви Гайдай.

Oбстрел на завод в Северодонецк предизвика голям пожар

Трима цивилни, сред които 6-годишно момче, загинаха при бомбардировки на Лисичанкс през последните 24 часа, съобщи областният управител.

Превземането на Северодонецк ще даде възможност на руските сили да организират настъпление към Краматорск, друг голям град в Донбас.
БТА, CNN