/ / Thinkstock/Getty Images
Решението да се изтеглят войските на САЩ от Сирия създава перспективи за политическо уреждане на сирийската криза, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС и Ройтерс.
 
САЩ съобщиха, че са започнали да изтеглят войските си от Сирия, а американски официални представители заявиха, че Вашингтон обмисля да върне всичките си войници поради завършването на кампанията за освобождаване на територии от групировката "Ислямска държава".

САЩ изтеглят военните си от Сирия, Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“
 
Въоръжената коалиция Сирийски демократични сили (СДС), която е съставена основно от кюрдски бойци, определи решението на САЩ да изтеглят войските си от Сирия като удар с нож в гърба, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирайки представител на командването на СДС.
 
"Това е предателство и удар с нож в гърба", заяви кюрдският представител.
 
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще проучи решението на САЩ да изтеглят войските си от Сирия.

САЩ се оттеглят временно от договора с Русия за ракетите в Европа
 
Нетаняху отбеляза, че в последните дни е обсъдил това изтегляне с президента и държавния секретар на САЩ.
 
"Те дадоха да се разбере, че имат други начини за влияние в района. Ще проучим сроковете на това изтегляне, начините на извършването му и, разбира се, какво значение ще има това за нас. При всички случаи ще се постараем да опазим сигурността на Израел и да осигурим защитата му", каза израелският премиер.
БТА