/ БГНЕС
Вашингтон фактически нарече всички включени в т. нар. кремълски списък врагове на САЩ, каза Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, цитиран от ТАСС.

Списъкът включва 114 политици и 96 олигарси от Русия, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. САЩ не налагат никакви ограничения и забрани на хората от списъка. Това са например премиерът Дмитрий Медведев, шефовете на Газпром Алексей Милер и на Лукойл - Вагит Алекперов, ред едри бизнесмени като Роман Абрамович и Алишер Усманов.

САЩ публикува „списък Путин“ със 114 политици и 96 олигарси от Русия

"Де факто всички (от списъка на американското финансово министерство) са наречени врагове на САЩ - заяви Песков пред журналисти. - Ако прочетете текста, заглавието на документа, (ще видите, че) всичко това се прави според закона за противодействие срещу враговете на САЩ."

"Затова де факто цялата тази група лица е наречена врагове на САЩ", заключи той.

Руски агенти създали във Facebook 129 събития за изборите в САЩ

Говорителят на Кремъл прикани: "Не бива да се отдаваме на емоции, първо трябва внимателно да се ориентираме за какво става дума, а после вече да формулираме позиция по въпроса".

На среща с доверени лица Владимир Путин ще даде днес оценка на "кремълския доклад" на САЩ, добави Песков.
БТА