Володимир Зеленски
Володимир Зеленски / БГНЕС
Русия вече е изстреляла най-малко 1961 нападателни дрона "Шахед" срещу Украйна, по-голямата част от които са били свалени, заяви в традиционното си вечерно обръщение украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от украинската новинарска агенция Укринформ.

"Като цяло терористите вече са изстреляли срещу Украйна най-малко 1961 дрона "Шахед", като значителен брой от тях са били свалени. За съжаление, не всички. Работим, за да сваляме повече - колкото се може повече. Работим, за да разполагаме с повече системи за противовъздушна отбрана. В частност, това е задачата на всеки един от нашите посланици, на всички представители на Украйна", каза Зеленски.

Русия: Украйна атакува руска военноморска база с безекипажни катери

В обръщението си украинският лидер благодари на военнослужещите от 15-а оперативна бригада на Националната гвардия от Мелитополския сектор, както и на военнослужещите от Измаилския граничен отряд, които заедно с военноморските сили противодействат на руските атаки с безпилотни летателни апарати "Шахед", отбелязва Укринформ.

Зеленски заяви, че тежките боеве не стихват, като руските сили правят всичко възможно, за да спрат украинските сили.

"Нападенията са много ожесточени. По направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка. По южните направления. Навсякъде е трудно, но каквото и да прави врагът, украинските сили са тези, които доминират. И аз съм благодарен за това на всички на фронтовата линия", заяви президентът на Украйна.
Симеон Томов/БТА